< Contratación
<< Notícies

Sobre la situació dels contractes FPU I FPI.

CSIF


Darrera hora: CSIF guanya també les eleccions sindicals celebrades ahir en la Universidad de Castilla-la Mancha.

1r) CSIF demana aplicar de forma immediata les millores salarials i laborals contemplades en l'Estatut del Personal Investigador predoctoral en Formació (EPIF)

Des de CSIF no volem ni més excuses ni més retards i tant el Ministeri de Ciència com les diferents Universitats han de procedir a l'aplicació immediata i amb caràcter retroactiu de les escasses millores salarials i laborals contemplades en el EPIF.

2n) La ANECA estima la petició de CSIF de considerar suficient per a les acreditacions en l'apartat de docència les 180 hores d'activitat docent dels contractats FPU i FPI


En aquests moments, des de la ANECA s'està duent a terme un procés d'actualització dels criteris per a l'acreditació de professors contractats a fi d'adaptar-los a la situació actual. Resulta evident que gran part dels contractes predoctorals en universitats es realitzen per a la formació de professors universitaris en els quals la docència és un element fonamental i irrenunciable en els processos d'acreditació acadèmica imprescindibles per a la seva posterior estabilització i promoció professional.

Per la seva part, el nou “Estatut del Personal Investigador predoctoral en Formació” recull en el seu Article 4. 2. “El personal investigador predoctoral en formació podrà col·laborar en tasques docents sense que suposi un minvament de la càrrega docent del departament que assigni la col·laboració fins a un màxim de 180 hores durant l'extensió total del contracte predoctoral, i sense que en cap cas es puguin superar les 60 hores anuals”.

En aquest context, per a adaptar-nos a la normativa i resultant necessari per a evitar perjudicis al professorat, des de
CSIF hem sol·licitat a la ANECA modificar els criteris d'acreditació a les figures de professorat laboral per a considerar suficient en l'apartat de docència l'activitat docent de 180 hores dels contractats FPU i FPI. La contestació de la ANECA és que aquesta proposta es contemplarà especialment per a les figures de Professor Ajudant Doctor. Des de CSIF demanem que es faci també per a Contractat Doctor.

Us adjuntem enllaços a mitjans on es recullen les reivindicacions de CSIF perquè es creï més ocupació pública en les universitats, ja que la meitat dels catedràtics i un 15 per cent dels professors d'aquests centres es jubilaran en els pròxims set anys.

EL ECONOMISTA: CSIF pide "amplias convocatorias" de empleo público ante la jubilación del 15% de profesores universitarios en siete años.

EUROPA PRESS: El sindicato CSIF advierte de que la mitad de los catedráticos universitarios se jubilará en los próximos siete años.

LA CONTRAINFORMACIÓN: La mitad de los catedráticos y el 15 por ciento de los profesores universitarios se jubilarán en los próximos siete años.

DIARIO DEL SIGLO XXI: El sindicato CSIF advierte de que la mitad de los catedráticos universitarios se jubilará en los próximos siete años.

9 de maig de 2019

 

CSIF

CSIF. Sector d'Universitats de Catalunya.  csif@upc.edu   Visitants .