< NotÝcies
<< Profesorado

Situaciˇ dels contractes de PDI i les seves pr˛rrogues.

CSIF


Reial Decret que inclou situaciˇ de contractes de PDI i les seves pr˛rrogues
 
Aparegudes en el BOE de l'1 d'abril de 2020 a RD Ley 11/2020, de 31 de marš, pel qual s'adopten mesures urgents complementÓries en l'Ómbit social i econ˛mic per fer front a l'COVID-19.
 
Disposiciˇ addicional dotzena. Regles aplicables a la durada de determinats contractes de personal docent i investigador celebrats per les universitats.
 
Els contractes d'ajudants, professors ajudants doctors, professors associats i professors visitants, celebrats d'acord amb els articles 49, 50, 53 i 54 de la Llei OrgÓnica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats, la durada mÓxima estigui prevista que finalitzi durant la vigŔncia d'l'estat d'alarma i de les seves pr˛rrogues, en els termes que estableix el Reial Decret 463/2020, de 14 de marš, pel qual es declara d'l'estat d'alarma per a la gestiˇ de la situaciˇ de crisi sanitÓria ocasionada pel COVID-19, es prorroguen d'acord amb les regles establertes en els apartats segŘents, llevat de pacte en contra. Aquesta pr˛rroga es realitzarÓ per una extensiˇ equivalent a el temps de durada de l'estat d'alarma i, si s'escau, les seves pr˛rrogues.
 
Excepcionalment, per motius justificats, les parts podran acordar, amb carÓcter previ a la data de finalitzaciˇ de l'contracte, una pr˛rroga de la mateixa per fins a tres mesos addicionals a el temps de durada de l'estat d'alarma i les seves pr˛rrogues. La durada dels contractes prorrogats en aplicaciˇ d'aquesta disposiciˇ addicional pot excedir els lÝmits mÓxims previstos per a estos en la Llei OrgÓnica 6/2001, de 21 de desembre.
 
El Govern prorroga la vigŔncia dels contractes de personal investigador

  • El Consell de Ministres aprova l'agilitzaciˇ de les ajudes de CDTI
     

El Consell de Ministres ha aprovat la pr˛rroga dels contractes temporals de personal investigador durant l'estat d'alarma. Les entitats que hagin subscrit contractes de treball de durada determinada amb cÓrrec al finanšament procedent de convocat˛ries d'ajuts de recursos humans, podran prorrogar la vigŔncia dels mateixos, exclusivament quan resti un any o menys per a la finalitzaciˇ dels corresponents contractes de treball. En conseqŘŔncia, aquesta mesura afectarÓ els contractes derivats de les convocat˛ries realitzades per l'AgŔncia Estatal d'Investigaciˇ i l'Institut de Salut Carlos III.
 
Aquestes pr˛rrogues es realitzaran per una extensiˇ equivalent a el temps de durada de l'estat d'alarma. Excepcionalment, per motius justificats, les parts podran acordar, amb carÓcter previ a la data de finalitzaciˇ de l'contracte, una pr˛rroga per fins a tres mesos addicionals a el temps de durada de l'estat d'alarma i les seves pr˛rrogues.
 
A mÚs, quan els contractes hagin estat suspesos per possibilitar que les persones contractades s'integrin en el Sistema Nacional de Salut per atendre les contingŔncies derivades de la situaciˇ d'emergŔncia sanitÓria causada pel coronavirus COVID-19, el temps de suspensiˇ s'addicionarÓ a l'establert prŔviament .
 
La durada dels contractes prorrogats en aplicaciˇ d'aquesta disposiciˇ addicional pot excedir els lÝmits mÓxims previstos per a estos en la Llei de la CiŔncia de 2011.
 
Agilitzar la innovaciˇ
 
El Consell de Ministres tambÚ ha donat llum verda a l'agilitzaciˇ administrativa dels ajuts de el Centre per al Desenvolupament Tecnol˛gic Industrial (CDTI), per tal de fomentar la innovaciˇ empresarial en el marc de l'emergŔncia sanitÓria provocada per la COVID-19.
 
BOE amb el RD Ley 11/2020, de 31 de marš


1 d'abril de 2020

  

CSIF

CSIF. Sector d'Universitats de Catalunya.  csif@upc.edu   Visitants .