< PAC i PAS
<< Demandes de CSIF

CSIF aconsegueix quatre dies de teletreball i un presencial en la Adm. de l'Estat per a cura de menors de 14 i persones dependents.

CSIF


  • De manera general, la plantilla podrÓ acollir-se, com a mÝnim, a un dia de teletreball a la setmana.
  • Les oficines de l'Administraciˇ obertes al p˙blic prioritzaran l'atenciˇ telemÓtica i nomÚs es podrÓ accedir amb cita prŔvia.
  • L'acord comenšarÓ a aplicar-se des del dia 22 i es beneficiarÓ el personal de l'Administraciˇ General de l'Estat: CSIF vetllarÓ pel seu compliment i espera que serveixi de base de la futura regulaciˇ del teletreball, tant en les AAPP com en el sector privat.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat mÚs representatiu en les administracions p˙bliques i amb presŔncia creixent en el sector privat, ha aconseguit un acord de resoluciˇ amb el Ministeri de PolÝtica Territorial i Funciˇ P˙blica, que permet a la plantilla de l'Administraciˇ General de l'Estat organitzar-se per a treballar tant de manera presencial en el lloc de treball, com no presencial, des dels seus domicilis.

La resoluciˇ entrarÓ en vigor des que s'aconsegueix la nova normalitat, a partir del pr˛xim dia 21 de juny, quan finalitzi l'estat d'alarma, fins que es determini la fi de la crisi sanitÓria provocada pel COVID-19.

CSIF considera que es tracta d'un acord pioner en l'organitzaciˇ del treball a Espanya, aixÝ com en la conciliaciˇ de la vida familiar i laboral, que tindrÓ la seva continuaciˇ en la futura regulaciˇ del teletreball, que es comenšarÓ a negociar al juliol amb l'equip de la ministra Carolina Darias.

Aquesta resoluciˇ contempla quatre dies de treball no presencial i un presencial, per a aquelles persones que tinguin al seu cÓrrec fills fins als 14 anys, dependents, aixÝ com aquells amb patologies considerades de risc pel contacte amb el coronavirus. Aquesta modalitat sempre serÓ voluntÓria i reversible.

Per a la resta de persones, el sistema ordinari de treball serÓ la modalitat presencial amb la possibilitat voluntÓria de com a mÝnim 1 dia a la setmana en teletreball. CSIF, valora de manera molt positiva aquest acord i considera que hauria de ser la base per al futur acord de teletreball que haurÓ de regir les relacions laborals una vegada que conclogui la pandŔmia.

En els serveis d'atenciˇ al p˙blic es prioritzarÓ l'atenciˇ telef˛nica i telemÓtica. Per al cas d'atenciˇ presencial serÓ precisa la cita prŔvia i es limitarÓ l'aforament. TambÚ es preveu flexibilitat horÓria per a escalonar l'entrada al centre, que requerirÓ la conformitat de la persona treballadora.

No s'incorporen al treball presencial les persones que presentin sÝmptomes compatibles amb COVID-19 o estiguin en a´llament domiciliari a causa d'un diagn˛stic per COVID-19 o que es trobin en perÝode de quarantena domiciliÓria per haver tingut contacte estret amb alguna persona amb COVID-19.

Si alguna persona presentÚs sÝmptomes es contactarÓ amb els serveis sanitaris de la comunitat aut˛noma.

Pel seu carÓcter pioner, considerem que aquesta resoluciˇ hauria de ser tambÚ referent, tant per a la resta de les administracions p˙bliques, com per a la regulaciˇ que tambÚ es negociarÓ en el sector privat. Ens felicitem que una vegada mÚs, les administracions p˙bliques siguin punta de llanša en la consecuciˇ de drets laborals per al conjunt de la societat espanyola, com va ocˇrrer en el seu moment amb el permÝs de paternitat.

En tot cas, CSIF estarÓ vigilant perquŔ aquest primer acord es desenvolupi de manera efectiva en tots els departaments de l'Administraciˇ de l'Estat. De fet, a peticiˇ de la nostra organitzaciˇ, es constituirÓ una comissiˇ de seguiment que vetllarÓ per la seva correcta aplicaciˇ.

17 de Juny de 2020


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSIF

CSIF. Sector d'Universitats de Catalunya.  csif@upc.edu   Visitants .