< PAC i PAS
<< Propostes

Propostes que CSIF ha presentat a el Ministre d'Universitats per a l'inici del pr˛xim curs acadŔmic.

CSIF


Davant el nou escenari i pensant en la seguretat dels treballadors i colĚlectius universitaris, des de CSIF proposem:

  • Incrementar de forma estable i robusta la inversiˇ dels Pressupostos Generals de l'Estat a les universitats p˙bliques per tal de restablir l'equilibri de les plantilles, tant de l'PDI com de PAS, retenir el talent i projectar cap al futur la nostra ensenyament universitari com a eina que es ha demostrat essencial per respondre als reptes que la societat ha d'afrontar.

  • Planificar amb urgŔncia un augment extraordinari en les dotacions pressupostÓries auton˛miques i ministerials per a contractaciˇ i estabilitzaciˇ de les plantilles de PDI i PAS, a causa de les sobrecÓrregues de treball que imposen totes aquestes mesures de seguretat, al que se suma que implementar les recomanacions exigides per les autoritats sanitÓries ja estÓ suposant un cost addicional a la tan malmesa economia universitÓria.

  • Elaborar un Pla Plurianual per a l'adquisiciˇ i manteniment de nous equips informÓtics, plataformes i altres tecnologies, per a PAS, PDI i alumnes, que facilitin la formaciˇ no presencial i provoquin la ruptura de la bretxa digital motivada per la formaciˇ en lÝnia i les retallades pressupostÓries.

  • Incrementar en nombre i dotaciˇ de beques i ajuts universitaris per tal de facilitar i garantir l'accÚs i la permanŔncia de l'alumnat amb una situaciˇ econ˛mica mÚs desfavorida.

  • Mantenir la recomanaciˇ promoure el teletreball i la docŔncia en lÝnia fins que es pugui tornar amb seguretat a una activitat normal.

  • Instar a totes les universitats a la realitzaciˇ de Protocols de desescalada en l'activitat docent amb normes generals dictades des del Ministeri d'Universitats i seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat, a l'igual que ja s'ha fet amb l'activitat Investigadora.

  • Dur a terme el seguiment i compliment de totes les mesures sanitÓries exigides per les autoritats sanitÓries en cada moment per garantir la salut i seguretat de tots els membres de la comunitat universitÓria.

  • Afavorir el retorn segur dels treballadors universitaris (PDI i PAS) amb la realitzaciˇ de proves de PCR i seroprevalenša a tots els components d'aquests colĚlectius.

  • Evitar, mentre sigui recomanable, la incorporaciˇ de personal de risc: majors de 55 anys, malalts cr˛nics, embarassades, immunodeficients, etc.

"Guia TŔcnica per a la tornada a l'activitat laboral" realitzada per la nostra Secretaria de Prevenciˇ de Riscos Laborals.

 

15 de maig de 2020


CSIF

CSIF. Sector d'Universitats de Catalunya.  csif@upc.edu   Visitants .