<< PDI Laboral
< Professors Associats

CSIF

Sexennis de Recerca: termini i accés del PDI laboral temporal.

 

Termini i accés del PDI laboral temporal:

 • Termini fins al 8 de febrer segons BOE per al personal funcionari de carrera i interí dels cossos docents universitaris

  Fins al pròxim 8 de febrer (termini prorrogat per les reiterades fallades en l'aplicació informàtica) està obert el termini per a sol·licitar sexennis de recerca

  Us recordem que des de CSIF hem realitzat un tutorial per a ajudar-vos en el procés de sol·licitud. En aquest tutorial expliquem no sols com emplenar la sol·licitud, sinó que també indiquem les característiques de la convocatòria i les condicions que han de verificar les persones que vulguin sol·licitar-lo. Finalment, dediquem un temps al final del tutorial per a fer algunes consideracions addicionals que us poden resultar d'utilitat en algunes situacions especials.

  Des de CSIF volem deixar constància que, des que es va obrir el termini per a la sol·licitud dels sexennis de recerca, l'aplicació informàtica ha fallat greument en diverses ocasions.

  Cada vegada que això ocorre, milers de professors veuen el seu treball perdut perquè no poden guardar les dades que han anat introduint, causant moltes hores de treball perdudes i la frustració dels professors. Se sap que quan es desenvolupa una aplicació informàtica es produeixen errors, per això una part molt important d'aquest desenvolupament cal dedicar-la a la detecció i correcció d'errors. Estalviar-se unes poques hores d'informàtic a costa de perdre milers d'hores de professors, a més d'una falta de respecte absoluta cap al professorat, econòmicament no és rendible. A més, no sols ha ocorregut enguany, sinó que és una pràctica habitual. CSIF exigeix que les aplicacions informàtiques siguin provades exhaustivament abans d'activar-les i no esperar que siguin els professors els que detectin els errors, a costa de perdre moltes hores i, també, la paciència.

 • Sobre l'accés del PDI laboral temporal

  Segons ens informa la Secretaria General d'Universitats, el 29/01:
 • ni el Ministeri d'Universitats ni la *ANECA trauran finalment una nota aclaridora que aporti fiabilitat i certitud als professors afectats. S'excusen en l'enorme casuística existent, en la decisió de cada universitat i comunitat autònoma i en la situació derivada de les diverses sentències judicials sobre aquest tema.
 • Les universitats que acceptin sentències (segons ens informen és el cas de la *UCLM o de la Universitat de La Rioja) i signin l'Addenda, demanaran a la *ANECA l'avaluació del seu PDI laboral temporal. Les que han recorregut i esperen sentència del Tribunal Suprem (com les universitats públiques de Madrid) estaran al que decideixin els tribunals en el seu moment.
 • Signada l'Addenda, les universitats demanaran a *ANECA l'avaluació de la recerca del seu PDI laboral temporal.
 • D'altra banda, en les taules de negociació de cada universitat es determinarà com treuen la convocatòria, amb quins terminis, com es paguen els sexennis, etc.
 • No obstant això, tenim notícies d'avui d'Universitats que:
 • Estan realitzant les gestions oportunes amb la *ANECA amb vista a l'avaluació dels Sexennis de Recerca dels Professors Ajudants Doctors en aquesta convocatòria corresponent a 2020, el termini de sol·licitud de la qual s'ha ampliat fins al pròxim 8 de febrer de 2021.
 • S'ha considerat incloure també als Investigadors dels Programes "Beatriz Galindo", "Ramón y Cajal" i "Juan de la *Cierva".

   

  29 de gener de 2021 • CSIF

  CSIF. Sector d'Universitats de Catalunya.  csif@upc.edu   Visitants .