< PDI Personal Docent i Investigador  

< Investigadores

CSIF

La pujada salarial dels investigadors.


La majoria dels investigadors predoctorals en universitats segueixen sense la pujada salarial del EPIF

  • Ni el Ministeri de Ciència ni les Universitats posen fons per abonar l'increment retributiu contemplat en el Reial Decret

  • CSIF dóna suport a les mobilitzacions que comencen a forjar-se en les universitats públiques

Resulta lamentable i indignant que la pujada salarial mitjana de 110 euros que, segons el Reial Decret 103/2019, d'1 de març, havia de fer-se efectiva el 16 de març, segueixi sense arribar al juny als investigadors predoctorals en la majoria de les universitats públiques del país.

Per a què s'ha publicat llavors l'Estatut del Personal Investigador Predoctoral en Formació? Qui és responsable d'un nyap normatiu que permet deixar sense complir l'única mesura positiva que conté? Recordem la disposició que indica que la seva aplicació no suposarà increment de la despesa pública, així com la delirant absència de memòria econòmica.

Ni als investigadors ni a
CSIF convencen les excuses frívoles del Ministerio de Ciencia sobre la pròrroga de Pressupostos ni el risc de generació de dèficit que addueixen les Universitats. Tampoc els recursos que estan plantejant algunes universitats i uns informes jurídics ad hoc que, al final, mostren el resultat buscat per les parts. 

Algú ha de pagar ja l'increment salarial i cal fer-lo no només per als contractes que sorgeixin de pròximes convocatòries sinó també pels que estaven en vigor en el moment de la publicació del Decret. Per descomptat, per a
CSIF i per a 10.000 investigadors, la solució no pot esperar als següents pressupostos ni a disposicions judicials.

Des de
CSIF donem suport quantes mobilitzacions es realitzin per a forçar al Ministeri, les Universitats i les Comunitats Autònomes a abonar una petita pujada salarial que porta més de 7 anys de retard i que pot començar a mitigar la precària situació dels investigadors predoctorals.


11 de juny de 2019


 

CSIF

CSIF. Sector d'Universitats de Catalunya.  csif@upc.edu   Visitants .