< PDI Personal Docent i Investigador  

< Salari

CSIF

Pujada de sou del 0,25% per a funcionaris.


Hisenda anuncia la pujada del 0,25 per cent al juliol pels empleats públics, després de la petició de CSIF
 
-
CSIF demana a Comunitats Autònomes, Ajuntaments i Universitats que actualitzin també les nòmines dels seus empleats públics.

La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, va anunciar ahir que té previst incloure en les nòmines de juliol la pujada salarial del 0,25 per cent pels empleats públics (pujada addicional vinculada als objectius del PIB) en la nòmina de juliol de l'Administració General de l'Estat.

Aquest anunci es produeix un dia després que la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, registrés una petició formal al Ministeri de Funció Pública per abordar aquesta qüestió. CSIF demana a comunitats autònomes, ajuntaments i universitats que actualitzin també les nòmines dels seus empleats públics. Aquesta pujada suposarà una mitjana de 70 euros a l'any.

El passat 29 de març, quan es va conèixer el tancament del PIB corresponent a 2018, CSIF ja va reclamar al Govern que fes efectiva la pujada salarial pactada del 0,25 per cent.

L'acord en matèria de retribucions vigent estableix una pujada del 0,25 per cent –addicional a la del 2,25 ja aplicada— lligada a un objectiu del PIB del 2,5 (les dades publicades ahir per l'INE situen en el 2,6 el creixement del PIB en 2018. Per tant, el Govern ha d'aplicar la pujada perquè entri en vigor al juliol, tal com estableix l'acord.

El Boletín Oficial del Estado va publicar el passat 8 de gener la pujada salarial pels empleats públics del 2,25 per cent. Referent a això, recordem que en aquesta ocasió el president del Govern, Pedro Sánchez, també va realitzar aquest anunci després de les protestes convocades per CSIF.

En tot cas, CSIF ha registrat en el Ministeri de Funció Pública una petició formal per a abordar amb el Govern una en funcions un full de ruta per a abordar aquestes qüestions de retribucions, així com el retard en els processos d'estabilització d'ocupació, o el fet que els funcionaris encara no hagin rebut la devolució corresponent a l'IRPF pels permisos de paternitat i maternitat.
 
12 de juny de 2019


 

CSIF

CSIF. Sector d'Universitats de Catalunya.  csif@upc.edu   Visitants .